הכירו את eSim – הדרך היעילה והזולה לשיחות בינלאומיות

נכס דיגיטלי

כרטיס ה-SIM הישן והטוב שכבר די הרבה זמן איתנו, אבל הטכנולוגיה מתקדמת, ועימה הגיע אלינו כרטיס ה- eSim, הנמצאלא בשימוש בטלפונים חדשים. במקום זאת, יצרנים משלבים SIM משובצים, או eSIM, כדי לזהות את המכשיר שלך בפני ספקים. שירותי תשלום לפי נסיעה כמו Straight Talk עדיין משתמשים בכרטיסי SIM מסורתיים, שימוש זה הופך ליותר ויותר נפוץ בחו”ל, כאשר הטלפון שלך מגיע כעת עם eSIM ולא כרטיס SIM פיזי.בדרך הרבה יותר נוחה, יעילה וזולה לתקשר בחו”ל

מה ההבדל בין כרטיס סים לכרטיס eSim?

כרטיס סים זהו הפתרון המוכר יותר מבין השניים. זהו מודול זהות מנוי שיושב במגירה ייעודית מיוחד ומחליק לתוך מכשיר פיזית. זה בדרך כלל מסופק על ידי ספק ומתוכנת עם פרטי חשבון באופן מובנה, כמו מספר הטלפון ומפתחות האבטחה שלך, כדי לזהות ולאמת אותך ברשת של הספק שלך. כרטיסי ה-SIM יכולים גם לאחסן אנשי קשר והודעות SMS, למרות שתכונות אלה משמשות לעתים רחוקות מכיוון שהסמארטפונים של היום חזקים הרבה יותר.

כרטיס ה- eSim לעומת זאת הוא הרבה יותר גמיש, הוא דינאמי ומאפשר בקליק אחד לשנות בו חבילות, להוסיף אף מספר חבילות על אותו כרטיס וגם לאחסן עליו מספר רב של מספרי טלפון במכשיר פיזי אחד ולעשות סייוצ’ ביניהם בלחיצת כפתור על מסך המגע שלך בטלפון. עם זאת יש לאיסים גם חסרונות בכך שהוא לא מאחסן את אנשי הקשר, ולכן במעבר בין מכשירים פיזיים יש לגבות את אנשי הקשר בענן לפני המעבר בין מכשיר מכשיר.

מהם היתרונות הגדולים של כרטיס eSim?

היתרון הגדול ביותר של כרטיס eSim הוא בעיקר הניידות, מכיוון שמדובר בשדירות וירטואלי, אין שום תלות בשום רשת, ניתן לנדוד איתו ממדינה למדינה ופשוט להתחבר לWiFi בכל מקום בעולם ולהוריד חבילות גלישה ושיחות למכשיר בכל מקום ובכל זמן ע”י ספקיות מקומיות בכל מדינה. הגמישות היא אבסולוטית ומאוד נוחה בעיקר לאנשים האוהבים לטייל ולנדוד בעולם.

אילו מכשירים תומכים ב eSim?

המון חברות גדולות כבר תומכים ב eSim כבר שנים, אך כעת המודעות גולה הרבה יותר והטכנולוגיה מאיצה עם המכשירים החדשים של כל החברות והיצרניות הגדולות.

ה-Pixel 2 של גוגל נשלח עם eSIM שתמך רק ב-Google Fi, בעוד שה-Pixel 3 ומכשירי Pixel החדשים יותר תומכים בספקים ניידים של צד שלישי. סמסונג הביאה את eSIM למערך סמארטפונים הדגל שלה עם ה-Galaxy S20, ו-Surface Pro LTE של מיקרוסופט היה מכשיר Windows 10 הראשון שנשלח עם טכנולוגיית eSIM.

אפל הציגה את eSIM ב-2017 עם Apple Watch Series 3, ה-Apple Watch הראשון עם יכולת LTE. בעוד ה-Apple Watch משתמש ב-eSIM באופן בלעדי, כאשר ה-iPhone XS וה-iPhone XR הופיעו לראשונה בשנה שלאחר מכן, אפל הוסיפה eSIM כדי להשלים את חריץ כרטיס ה-SIM הפיזי ולהציע תמיכה בשני קווי טלפון.

אפל גם הוסיפה eSIM ל-iPad Pro 2018, למרות שהיא לא הסירה את חריץ כרטיס ה-SIM הפיזי; eSIM הוצע כחלופה עבור אלה שהעדיפו להשתמש בזה כדי להגדיר את האייפד שלהם לשירות סלולרי במקום סים פיזי. אפל ממשיכה להשתמש בשילוב של כרטיס SIM פיזי ו-eSIM כמעט בכל דגמי האייפון.

עם זאת, בשנה שעברה, האייפון 13 זכה לתמיכה בשימוש בשני כרטיסי eSIM, מה שאפשר למשתמשים לקבל תמיכה ב-SIM כפול ללא צורך בכרטיס SIM פיזי. זה סלל את הדרך למערך ה-iPhone 14 של השנה, שבו אפל הסירה כעת את חריץ כרטיס ה-SIM הפיזי לחלוטין בדגמים אמריקאים, מה שהופך את eSIM לדרך היחידה להפעיל את ה-iPhone 14 שלך ברשת של ספקים.

נכס דיגיטלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support