השקתה המחודשת של גלריה ‘ויטרינה’ שבמכון הטכנולוגי חולון תחת שמה החדש: ‘גלריה ויטרינה ע”ש ג’וליה מזרחי’, תתקיים ב-4 בנובמבר, יום השנה לרצח רבין, עם חנוכת תערוכה חדשה: “אחרי עשרים שנה – עיצוב זיכרון רבין”, אשר תעסוק בהשתקפות אירוע מכונן זה בעולם העיצוב.
ההשקה מתאפשרת הודות לתרומתם של אנשי העסקים והנדל”ן, בעלי קבוצת מזרחי ובניו, רוני ואבי מזרחי, אשר תרמו סכום של כמיליון שקל לשיפוץ המוסד ולשדרוגו טכנולוגית ונדל”נית.
כחלק מהתכנית הכוללת לפיתוח הגלריה היא צפויה בעתיד להכפיל את שטחה.
מזרחי ביקש לקרוא לגלריה המחודשת על שם אמו, ג’וליה, שהייתה משך רוב חייה תושבת העיר חולון, ונודעה בפעילותה הקהילתית ולמען שכבות חלשות.
“רצינו לתרום להנצחתה במקום בו מבקרים סטודנטים, תלמידים, נערים צעירים וילדים, שיבחנו וילמדו את ההתפתחות בתחומי העיצוב, התכנון, והאמנות, תוך התבוננות אל עבר העבר, ההווה והעתיד”, אמר מזרחי ערב ההשקה, והדגיש כי החברה השקיעה רבות בהקמת הגלריה, “מאחר והעיר חולון קרובה לליבנו וגדלנו וחונכנו בה. המכון הטכנולוגי היה עבורנו תמיד מרכז לפיתוח, תכנון, ייצור ועיצוב בכל תחומי החיים הקרובים לליבנו. מכון היוצר את היום ואת המחר”.
פרופ’ דנה אריאלי, אוצרת התערוכה ועורכת הספר: ״אני מבקשת להודות לקבוצת מזרחי מקרב לב על תרומתה המאפשרת לנו לשוב ולפתוח את דלתותיה השקופות של גלריה ויטרינה על שם ג׳וליה מזרחי. אני משוכנעת שכעת נוכל לחשוף בדרך טובה עוד יותר את פועלנו כפקולטה לעיצוב מובילה עם גלריה מרהיבה. המנדט הייחודי של הגלריה יתבטא בכך שנקדיש את התערוכות לעיסוק בעיצוב ישראלי שנתפס בכל העולם כפורץ דרך ולמרות זאת עדיין לא התהוותה גלריה אקדמית בתחומים אלו. הסמיכות בינינו לבין מוזיאון העיצוב השכן מחזקת עוד את מעמדה של חולון כעיר העיצוב.
אני גאה לפתוח את שעריה השקופים של הגלריה מחדש עם תערוכה העוסקת בקשרי הגומלין בין עיצוב ופוליטיקה במקום הישראלי.
החברה הישראלית עמוסה בטראומות, ואין כמעט רגע דל. ובכל זאת, טרור פוליטי מן הסוג שמזוהה עם רצח רבין חריג כאן. רצח רבין היה לאירוע מכונן בהיסטוריה הצעירה של החברה הישראלית שטרם נודעו כל השלכותיו. החלטתי לשוב ולעסוק בנושא הזה, היות שאני מאמינה שהחברה הישראלית סובלת מאמנזיה. מצד אחד זהו מנגנון הישרדות הכרחי כאן ומאידך לעובדה שהמערכת הפוליטית שלנו שכחה את הרצח הזה, ולא הפנימה את הלקחים ישנה השלכה מהותית על קיומנו כאן. כפי שניתן לראות בתערוכה המרתקת הזו קהיליית היוצרים דווקא זוכרת את הרצח ומגוון היצירות האדיר הנכלל בה מדגים שהיא מציעה נקודת מבט מרתקת על הרצח.״
הגלריה פועלת בפקולטה לעיצוב במכון מזה עשור והוקמה ביוזמת דקאן הפקולטה פרופ׳ בועז טל ז״ל. במהלך השנים הצליחה להציב רף עיצובי ואמנותי גבוה, תוך עיסוק בסצנת העיצוב, האדריכלות והאמנות העכשווית, בישראל ובעולם.
הגלריה מתמקדת בעולם העיצוב הישראלי ובעיקר בעיצוב פנים, תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי, מתוך הבנה שתחומים אלה אינם מיוצגים די בעולם הגלריות והמוזיאונים המקומי.
לצד תערוכות מתקיימות בגלריה תערוכות דידקטיות העוסקות בחשיבה ובמחקר בעיצוב.
בשלוש השנים האחרונות התקיימו בגלריה ‘ויטרינה’ כ-9 תערוכות בשנה בממוצע, ובשנה”ל תשע”ו צפויות להתקיים בה 9 תערוכות נוספות.